Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tiimin tuki on korvaamatonta – Millainen on Innofactorin tiimimalli?

BloggausInnofactorin tiimit työskentelevät ketterin menetelmin. Projektit edistyvät jakso eli sprintti kerrallaan. Kun projektit lohkotaan osiin, vastaantuleviin ongelmiin kyetään reagoimaan nopeammin, ja suuria kokonaisuuksia on helpompi hahmottaa. Tiimimalli tukee myös avointa, jatkuvaa dialogia sekä tiimin sisällä että asiakkaan ja muiden sidosryhmien kanssa.

Juttelimme Business Solutions -yksikön People Manager Marko Lappalaisen kanssa siitä, millaista on työskennellä tiimissä Innofactorilla.

 

Mikä on tehtäväsi People Managerina?  


People Managerit keskittyvät inhimillisen puolen asioihin, kuten tiimiläisten työhyvinvointiin, jaksamiseen ja osaamisen kehittämiseen. Näitä teemoja People Manager käy läpi kunkin tiimiläisen kanssa kuukausittaisissa kahdenkeskisissä tapaamisissa. Lisäksi People Manager on aina tarvittaessa tiimiläisten tukena.

People Managerit ovat tiiviisti tekemisissä keskenään, etenkin saman yksikön People Managerien kanssa. Työnkuvaan kuuluu luonnollisesti myös yhteistyö HR:n kanssa.

 

 

Millaisia eri rooleja ketterään tiimiin kuuluu Innofactorilla?


Pelinrakentaja (tai Scrum Master), Business Coach ja People Manager muodostavat tiimin johtoryhmän. Tiimit koostuvat asiantuntijoista joista jokaisella on omat tekniset ja ei-niin-tekniset vahvuusalueensa. Kaikkien tiimiläisten ei tarvitse esimerkiksi osata koodata. Pelinrakentaja on tiimin jäsen, joka muun muassa fasilitoi tiimin toimintaa, ohjaa tiiminsä yhteisiä kokouksia ja varmistaa, että tiimi noudattaa yhteisiä sääntöjä. Lisäksi pelinrakentaja edustaa tiimiään kuukausittaisissa coachingeissa, joissa käydään läpi eri tiimien kuulumisia. Pelinrakentaja on samalla viivalla muiden tiimiläisten kanssa, eli hänellä ei ole direktio-oikeutta, vaan asioista päätetään yhdessä.

People Manager ja Business Coach antavat tarvittaessa apua ja tukea ulkopuolelta, mutta eivät puutu tiimin tekemiseen.

Miten tiimimalli toimii käytännössä?


Tiimien rakenne vaihtelee hieman asiakkaan mukaan. Tiimien toiminta perustuu Innofactorin Team Playbookkiin, jonka sääntöjä muovataan asiakkaan ja tiimin tarpeisiin sopiviksi.

Tiimit päättävät keskenään esimerkiksi yhteiset säännöt, säännöllisten kokousten aikataulut ja sen, miten pitkälle backlogin eli projektin priorisoidun tehtävälistan näkyvyys kantaa. Lisäksi tiimit määrittelevät ehdot sille, milloin yksittäisen tehtävän voi merkitä valmiiksi. Tästä käytetään termiä valmiin määritelmä. Yhteisymmärryksessä päätetyt säännöt auttavat siinä, että tiimin tekeminen on mahdollisimman laadukasta ja yhdenmukaista. Yrityksen yhteinen tiimitekemisen minimi puolestaan varmistaa sen, että vaikka eri tiimeillä onkin omat sovitut työskentelytapansa, ne toimivat tarpeeksi yhdenmukaisesti muiden tiimien kanssa.

 

 

Mitkä ovat tiimimallin isoimmat edut?


Tiimimalli tuo tekemiseen läpinäkyvyyttä, joten mahdolliset ongelmat nousevat nopeasti esiin. Viestintä on myös sujuvaa, sillä viestit kulkevat monelta eri rintamalta tehokkaasti ilman ylimääräisiä välikäsiä. Tässä auttaa myös organisaatiomme matala hierarkia.

Kehittäjämme korostavat usein sparrikaverien tärkeyttä. Yksi ihminen ei voi tietää kaikesta kaikkea, vaan jokaisella on omat vahvuutensa. Siksi on hyvä, että tiimistä saa aina tukea ongelmien ratkomiseen ja ideoiden pallotteluun. Tiimimalli kannustaa yhteistyöhön, joten haasteiden kanssa ei tarvitse painia yksin. Tiimin sisäisen tuen lisäksi Coacheiltamme saa apua esimerkiksi scrum-tekemiseen, liiketoimintaan ja vaikkapa omaan urakehitykseen liittyviin kysymyksiin.

Jos tiimiin tarvitaan uusia jäseniä, ovat tiimiläiset alusta saakka mukana sekä rekrytointiprosessissa että perehdytyksen suunnittelussa. Kun tiimi suunnittelee uuden työkaverinsa perehdytyksen, käy tiimiin liittyminen sujuvasti. Esimerkiksi DigiStaramme pääsevät nopeasti kiinni käytännön tekemiseen, koska heidän perehdytyksensä on mietitty perusteellisesti.

Millainen on hyvä tiimi?


Kaikki meidän tiimimme ovat tietenkin hyviä! Jokainen tiimi on omanlaisensa, ja kypsyystasoja on erilaisia. Kaikkia kuitenkin yhdistää into kehittyä ja olla hyviä siinä, mitä he tekevät. Kulmakivi kaikille tiimeillemme on tuoda asiakkaille arvoa. Tiimimme ovat ylpeitä kättensä jäljestä.

Yksilötasolla on tärkeää, että jokainen tiimin jäsen on tiimipelaaja, joka tykkää tehdä töitä avoimesti muiden kanssa. Koska tiimeillä on päätäntävalta, on niillä myös vastuu asiakkaista ja projektien edistymisestä. Hyvä tiimiläinen pysyy kartalla tiimin tekemisestä ja toimii proaktiivisesti yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi tukien muita tiimiläisiä aina tarvittaessa.

 

Kiinnostaako ura Innofactorilla? Lue lisää täältä!

Pinterest
Innofactor Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

scrum
ketterä kehittäminen

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia