Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

7 ideaa läheltä piti -raportointiin

BloggausOletko koskaan ihmetellyt miksi johtavat yritykset raportoivat läheltä piti-tilanteista? Miksi kerätä raportteja jostain, mikä melkein tapahtui? Jos olet ajatellut asiaa, tai juuri aloit ajatella, jatka lukemista.

Ensinnäkin, suurin syy raportoida läheltä piti -tilanteista, turvallisuushavainnoista tai -aloitteista on nykyisen turvallisuustilanteen parantaminen. Turvallisuusjohtamista kritisoidaan usein siitä, että sen metodit perustuvat jälkiviisauteen. Rehellisesti sanoen kritiikki on usein aiheellista, mikäli ainoat turvallisuuden suorituskykymittarit toimivat viiveellä, kuten esimerkiksi TRIF (Total Recorded Incident Frequency) tai LTIF (Lost Time Incident Frequency, työkyvyttömyyspäiviä aiheuttaneiden tapaturmien taajuus). On myös tyypillistä laskea esimerkiksi tapaturmattomia päiviä, jotka eivät itse asiassa mittaa lainkaan turvallisuuden tasoa tai suorituskykyä. Onnettomuuksien puute ei kerro mitään turvallisuuden parantamiseksi tehdystä työstä, ja voi olla vain puhtaasti tuurista kiinni.

Läheltä piti-tilanteet ja turvallisuushavainnot voivat toisaalta antaa tärkeää tietoa siitä, kuinka turvallisuutta tulisi parantaa etukäteen. Ne kertovat myös organisaation turvallisuustoiminnasta. On jopa olemassa tutkimuksia, jotka tukevat ajatusta siitä, että läheltä piti-tilanteiden raportointi ja käsittely parantaa turvallisuutta.

Monet yleiset ennakoivat suorituskykymittarit perustuvat läheltä piti-tilanteiden raportointiin. Olipa kyse raportoitujen tapausten kokonaismäärästä tai TRIF:in kaltaisesta esiintymistaajuudesta, ne mittaavat vaaratilanteiden tai turvallisuushavaintojen yleisyyttä. Voidaan myös mitata havaintojen keskimääräistä esiintymistaajuutta henkilöä kohden. On muistettava, että loppujen lopuksi tärkein asia läheltä piti-tilanteiden raportoinnissa on korjaavat toimenpiteet. Älä unohda seurantatoimenpiteitä. Lisää turvallisuuden mittaamisesta voit lukea englanninkielisestä blogistamme.

Parasta läheltä piti-tilanteiden raportoinnissa on, että se on melko helppo järjestää, ja se auttaa parantamaan turvallisuutta ennen kuin onnettomuuksia edes sattuu.

Näin se tehdään:

  1. Valitse haluamasi suorituskykymittari läheltä piti-tilanteiden raportointiin
  2. Määrittele valitsemallesi suorituskykymittarille realistinen tavoite
  3. Varmista, että ylin johto tukee tätä tavoitetta
  4. Valitse työkalut
  5. Aseta organisaatiolle kannustimia
  6. Tee läheltä piti-tilanteiden raportoinnin periaatteet ja hyödyt selväksi henkilökunnallesi
  7. Anna palautetta
Pinterest
Quentic Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Quentic Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys

Toimialakokemus

Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Valmistava teollisuus

Teknologia

Android
iOS
Windows

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

työturvallisuus

Siirry yrityksen profiiliin Quentic Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Quentic Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Quentic Finland - Muita referenssejä

Quentic Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia