Azuren palvelut integraatioiden kehittämiseen
Microsoftin Azure integraatioiden näkökulmasta
Microsoft Azure tarjoaa laajan valikoiman palveluita, jotka mahdollistavat joustavan ja skaalautuvan itegraatioiden kehittämisen. Azuren palvelut tukevat monenlaisia integraatioskenaarioita, kuten sovellusten ja tietojen yhdistämistä, liiketoimintaprosessien automatisointia ja pilvi- sekä on-premises-järjestelmien integroimista. Kuitenkin on hyvä huomioida että näiden palveluiden hyödyntäminen edellyttää varsin laajaa Azureen liittyvää osaamista.
Yleisesti pilvipalvelut mahdollistavat organisaation toiminnan kehittämisen automaation ja tehokkuuden lisäämisen näkökulmasta, useimmiten kehitettyjen ratkaisujen hyödyt liiketoiminnalle syntyvät pilvipalveluiden kehitysnopeudesta sekä joustavuudesta eikä välttämättä niinkään vain ajoympäristön kustannusten minimoinnista.
Azuren palvelut integraatioiden kehittämiseen
Azure Logic Apps
Azure Logic Apps on pilvipohjainen palvelu, joka mahdollistaa työnkulkujen ja liiketoimintaprosessien automatisoinnin ilman koodin kirjoittamista. Se sopii erinomaisesti seuraaviin käyttötapauksiin:
- Tietojen automaattinen siirto: Voit luoda työnkulkuja, jotka siirtävät tietoja eri lähteiden välillä, kuten SQL-tietokantojen, SharePointin ja muiden pilvipalveluiden välillä.
- Tapahtumiin reagoivien viestien välittäminen: Azure Logic Apps voi lähettää automaattisia ilmoituksia sähköpostitse tai tekstiviestillä, kun tiettyjä ehtoja täyttyy.
- Liiketoimintaprosessien automatisointi: Voit automatisoida monivaiheisia prosesseja, kuten tilausten käsittelyä tai asiakaspalvelupyyntöjen hallintaa.
Azure Logic Apps edellyttää laajempiin integraatiotarpeisiin yleensä erillistä Integration Account – toiminnallisuutta joka laajentaa mahdollisuuksia erilaisiin B2B – integraatioihin ja sanomamuunnoksiin.
Azure Functions
Azure Functions on palvelu, joka mahdollistaa koodin suorittamisen ilman, että kehittäjän tarvitsee huolehtia merkittävästi sen suoritusympäristöstä pilvipalvelussa. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan vaikkapa tapahtumiin reagoivien integraatioiden kehittämiseen, sillä se tarjoaa seuraavia etuja:
- Kustannustehokkuus: Azure Functions hinnoitellaan Consumption - hinnoittelumallilla käytön mukaan, mikä tarkoittaa, että maksat vain resurssienkäytöstä siltä ajalta, jolloin funktiota suoritetaan.
- Skaalautuvuus: Palvelu skaalautuu automaattisesti kuormituksen mukaan, mikä varmistaa, että integraatiot toimivat sujuvasti myös suurten tapahtumamäärien käsittelyssä.
- Helppo käyttöönotto: Funktioiden kehittäminen ja käyttöönotto on nopeaa ja yksinkertaista. Voit käyttää tuttuja kehitystyökaluja, kuten Visual Studio Codea ja Visual Studiota.
- Monipuoliset käynnistystapahtumat: Azure Functions tukee erilaisia käynnistystapahtumia, kuten HTTP-pyyntöjä, ajastettuja tehtäviä ja viestijonoja, mikä mahdollistaa joustavan ja monipuolisen integraatioiden toteutuksen.
- Yhdistettävyys: Palvelu integroituu saumattomasti muiden Azure-palveluiden, kuten Azure Storagen, Azure Service Bus ja Azure Event Gridin, kanssa, mikä mahdollistaa monimutkaisten integraatioskenaarioiden toteuttamisen.
Azure Functioneja voidaan kehittää useilla ohjelmointikielillä ja niiden julkaisu rajapintapalveluiksi on mahdollista Azure API Management – palveluun.
Azure Service Bus
Azure Service Bus on viestinvälityspalvelu, joka mahdollistaa luotettavan viestinvälityksen eri sovellusten ja palvelujen välillä. Se sopii erityisesti seuraaviin käyttötapauksiin:
- Sovellusten välinen viestintä: Service Bus tukee erilaisia viestintämalleja, kuten point-to-point ja publish/subscribe, jotka mahdollistavat monimutkaisten viestintäarkkitehtuurien toteutuksen.
- Luotettava viestien toimitus: Service Bus varmistaa, että viestit toimitetaan perille, vaikka vastaanottaja olisi tilapäisesti poissa käytöstä.
- Integraatio on-premises-järjestelmien kanssa: Service Bus voi yhdistää pilvipalvelut ja paikalliset järjestelmät toisiinsa luotettavasti ja turvallisesti.
Azure Storage Queue
Azure Storage Queue on viestinvälityspalvelu, joka mahdollistaa viestien tallentamisen ja käsittelyn jonossa. Tämä palvelu on erityisen hyödyllinen seuraavissa integraatioskenaarioissa:
- Asynkroninen viestinvälitys: Azure Storage Queue mahdollistaa viestien lähettämisen ja vastaanottamisen eri sovellusten välillä ilman, että niiden tarvitsee olla samanaikaisesti käytettävissä. Tämä parantaa järjestelmien joustavuutta ja skaalautuvuutta. Tällainen tiedon tuottajien ja kuluttajien roolinmukaisten vastuiden erottaminen (decoupling) voi olla erittäin hyödyllistä.
- Työnkulkujen hallinta: Voit käyttää Azure Storage Queue -palvelua työnkulkujen hallintaan, jolloin eri tehtävät voidaan suorittaa tietyssä järjestyksessä ja hallitusti. Tämä on erityisen hyödyllistä monimutkaisissa liiketoimintaprosesseissa.
- Kuormantasaus: Azure Storage Queue auttaa tasapainottamaan kuormitusta eri palveluiden välillä, jolloin resurssit voidaan hyödyntää tehokkaammin ja järjestelmien suorituskyky paranee.
- Virheenkäsittely: Viestit, joita ei voida käsitellä onnistuneesti, voidaan tallentaa jonoon ja käsitellä myöhemmin. Tämä parantaa järjestelmien luotettavuutta ja vähentää virheiden vaikutusta liiketoimintaprosesseihin.
Azure Service Busin ja Azure Storage Queue:n suurin ero on siinä että Service Bus tukee monimutkaisempia integraatioiden käyttötapauksia, mahdollistaa laajemman joukon erilaisia protokollia sekä tiettyjä sanomien järjestykseen sekä duplikaattien havaitsemiseen liittyviä toiminnallisuuksia. Azure Storage Queue mahdollistaa suuremman sanomamäärän tallentamisen aina Azure Storage Accountin maksimäärään asti.
Azure API Management (APIM)
Azure API Management on rajapintojen hallinnan kokonaisratkaisu joka mahdollistaa API-rajapintojen luomisen, hallinnoinnin ja suojaamisen. Se sopii erityisesti seuraaviin käyttötapauksiin:
- API-rajapintojen julkaisu ja hallinnointi: Voit hallita julkaistuja rajapintapalveluita keskitetysti, mukaan lukien niiden käyttöoikeudet, dokumentaatio ja versiointi.
- API:ien suojaaminen: API Management tarjoaa erilaisia suojausominaisuuksia, kuten autentikoinnin ja liikenteen salaamisen.
- Analytiikka ja seuranta: Voit seurata API:iden käyttöä ja suorituskykyä reaaliajassa, mikä auttaa optimoimaan ja parantamaan palveluiden laatua.
Azure Data Factory
Azure Data Factory on pilvipohjainen tietointegraatiopalvelu, joka mahdollistaa tietojen siirron, muokkaamisen ja orkestroinnin. Se sopii erityisesti seuraaviin käyttötapauksiin:
- Tietojen siirto eri lähteistä: Azure Data Factory tukee laajaa valikoimaa tietolähteitä, kuten SQL-tietokantoja, pilvitallennustiloja ja API-rajapintoja.
- Dataintegraatioihin liittyvien prosessien automatisointi: Voit automatisoida tietojen haun, muunnosten ja latausten prosesseja skaalautuvasti ja kustannustehokkaasti.
- Dataputkien orkestrointi: Azure Data Factory mahdollistaa monivaiheisten dataputkien luomisen, joissa voidaan yhdistää erilaisia tietojenkäsittelytehtäviä.
Tyypillisesti Azure Data Factorya hyödynnetään kuitenkin data-alustalla tapahtuvien dataintegraatioiden kehittämisen yhteydessä Azuressa eikä välttämättä sovellusintegraatioissa.
Yhteenvetoa integraatioiden kehittämisestä Azuren palveluiden avulla
Azure kokonaisvaltaisena pilvipalveluna tarjoaa monipuolisen valikoiman palveluita, jotka tukevat erilaisten integraatioalustojen rakentamista ja ylläpitämistä. Azure Logic Apps, Azure Service Bus, Azure API Management ja Azure Data Factory ovat vain muutamia esimerkkejä palveluista, jotka voivat auttaa organisaatioita luomaan integraatioita sovellusten välille, automatisoimaan prosesseja ja hallitsemaan tietovirtoja tehokkaasti. Näiden palveluiden avulla voidaan luoda joustavia ja skaalautuvia ratkaisuja, jotka myös vastaavat erilaisten liiketoimintatarpeiden vaatimuksiin.
Azuren käytön laajetessa organisaatiossa on myös usein hyvä määritellä organisaation tarpeita vastaava pilvipalvelun hallintamalli.
Laita yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella ja keskustellaan integraatioiden kehittämisestä Azuren avulla!
Lisätietoja
Tagit
Erikoisosaaminen
Ohjelmistokehitys | |
Arkkitehtuuri | |
Integraatiot |
Teknologia
Azure | |
Microsoft |
Tarjonnan tyyppi
Konsultointi | |
Toteutustyö |
Ready Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Ready Solutions - Muita referenssejä
Ready Solutions - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - Cloud Engineer
- Laura - UX/UI Designer
- Laura - Solution Architect
- Laura - Scrum Master
- Laura - Ohjelmistotestaaja
- Nordea - Senior IT Analyst, Cards domain, Nordea Payments
- Laura - Product Owner
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Kisko Labs Oy - Sanoma Pro: Multimediasisältöjen hallinnan uudistaminen
- Kisko Labs Oy - Svean helppokäyttöinen palvelu asiakkaan verkko-ostosten hallintaan
- Kisko Labs Oy - Yhtenäinen käyttöliittymä luovien alojen ammattilaisille
- Codemate - Digitaalisen murroksen nopeuttaminen Flutterin avulla
- Codemate - Nucu-sovelluksen käyttäjäkokemuksen muotoilu
- TNNet Oy - Aksulit Oy – TNNet osoittautui parhaaksi palvelinkumppaniksi
- SD Worx - Säästöjä, sujuvuutta ja varmuutta pilvipalveluiden avulla
Tapahtumat & webinaarit
- 19.11.2024 - The Future of Software - Embracing Collaboration in an AI-Powered World
- 19.11.2024 - Tehokkuutta ja säästöjä low-code-ratkaisuilla
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
- 27.11.2024 - Digitaalisen asiakaskokemuksen uusi aikakausi
- 28.11.2024 - Copilot-webinaari – Mielekkäämpää tietotyötä turvallisesti
- 05.12.2024 - Green ICT VICTIS -hankkeen kick off -tilaisuus
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Innofactor Oyj - 5 huomiota Microsoft Digital Defense Report 2024 -julkaisusta
- TNNet Oy - Ethän lepsuile sähköpostin suojauksessa – Sipulisuojaus kuntoon!
- TNNet Oy - Mitä TNNet tarjoaa pilvipalvelukumppanina?
- TNNet Oy - Tietoturvavalvonta SOC – Kansainvälinen tiimi havainnoi ja reagoi TNNetin kanssa 24/7
- ICT Elmo Oy - Mitä on IT-palvelunhallinta
- ICT Elmo Oy - Mitä on IT-palvelunhallinta
- Hion Digital Oy - Ostajan muistilista: Mitä ottaa huomioon ennen verkkosivuston uudistamista?
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |