GameRefinery - pelianalytiikkapalvelun teknologia uusiksi
Kuvittele tilanne, jossa tiimisi pitää rakentaa uusi, pitkäikäinen palvelu ja samalla huolehtia vanhan toiminnasta täydellä teholla. Kiperä haaste ja kuormittavaa tiimille. GameRefinery otti tuekseen Rakettitieteen konkarit, jotta uudistus kävisi kivuitta.
Mitä menestyviltä mobiilipeleiltä vaaditaan? Sen tietää GameRefinery, joka tarjoaa analytiikkaa mobiilipelien kehittäjille ja julkaisijoille ympäri maailmaa. Taustadata on merkittävässä roolissa pelien luomisessa ja kehittämisessä. Palvelun avulla tiedetään, minkälaisia ominaisuuksia pelaajat arvostavat ja mikä heitä motivoi. Tälle GameRefineryn SaaS-palvelulle on kysyntää suurten pelitalojen, kuten Rovion, Kingin ja Zyngan arjessa.
Pari vuotta sitten osa tämän start-upina aloittaneen palvelun teknologioista alkoi olla aikansa päässä ja yrityksen kasvunkin myötä oli luonnollinen hetki uudistua. Töitä tehtäisiin pääosin frontissa mutta samalla myös osa backendistä uudistettaisiin.
GameRefineryn tuotepäällikkö Teemu Saukonoja kertoo, että kyseessä oli yksi suurimmista teknologiaprojekteista yrityksen historiassa. Siksi ainoa mahdollisuus oli skaalata tiimin kokoa Rakettitieteen tekijöiden avulla nopeasti syyskuussa 2021, jotta asiakkaita pystyttiin palvelemaan keskeytyksettä. Totta kai tavoitteena oli myös rakentaa paras mahdollinen palvelu.
Teemu Saukonojan mukaan yhteistyö Rakettitieteen ammattilaisten kanssa oli saumatonta ja heidän kokemuksensa toi projektille sujuvuutta.
Hoidetaanpa siis kehujen kerjuu heti pois alta. Mikä on suurin onnistuminen? Saukonoja naurahtaa. Uuden frontin kanssa on nimittäin edetty jo loppusuoralle. Suurin palkinto lienee vasta edessä.
”Pääsemme kohta julkaisemaan ensimmäisen version asiakkaille. Työ toki jatkuu ja ominaisuuksia hiotaan. Mutta olen luottavainen, että tekemämme ratkaisut luovat palvelusta pitkäikäisen ja modernin. Se on huolellisesti tehty ja suunniteltu – eli olemme saaneet yhdessä aikaan hyvää jälkeä.”
Saukonoja sanoo, että päällimmäiseksi tunteeksi yhteistyöstä on jäänyt mutkattomuus.
“Rakettitiede pystyi tarjoamaan heti kolme kehittäjää. Saimme sellaiset tekijät, jotka halusimme, ja juuri sillä teknologiaosaamisella, mitä tarvitsimme.”
Mitä virheitä et suosittele tekemään?
Saukonojan mukaan konkreettisen työpanoksen lisäksi suurimpia hyötyjä yhteistyössä on ollut tapa, jolla Rakettitieteen devaajat tekivät töitä osana GameRefinery-tiimiä ja toivat osaamisensa uudesta teknologiasta. Saukonoja kuvailee Rakettitieteen kavereita helposti lähestyttäviksi ja sopivasti nöyriksi.
”Omatkin tekijämme ovat päteviä. Mutta kun hypätään toiseen teknologiaan, antaa varmuutta, kun rinnalla on ihminen, joka on työskennellyt itselle vieraalla teknologialla useita vuosia. Ja ehkäpä tehnyt jo virheitä aiemmin ja voi neuvoa välttämään ne”, Saukonoja sanoo.
GameRefinerylla työskennelleet Rakettitieteen Jarno Laine ja Kalle Lundahn ovat samoilla linjoilla.
”On tuntunut hyvältä, että meihin on luotettu ja olemme saaneet ehdottaa ratkaisuja. Meiltä on myös suoraan kysytty, mikä on hyvä tapa ja mikä taas huonompi. Sillä on taloudellisestikin iso merkitys, jos mennään metsään. Kokemus luo oikopolkuja”, Lundahn tiivistää.
Vapautta ja sopivasti improvisointia
Rakettitieteen Jarno Laine sanoo, että yhteistyön alkaessa speksit eivät olleet kiveen hakattuja.
Kalle Lundahnin mukaan rakettitieteilijöiden kokemuksen tuomaan näkemykseen kannattaa luottaa: “Meiltä on suoraan kysytty, mikä on hyvä tapa ja mikä taas huonompi. Sillä on taloudellisestikin iso merkitys, jos mennään metsään. Kokemus luo oikopolkuja.”
”Meiltä lopulta lähti GameRefinerylle ne tyypit, jotka tykkäävät improvisoida ja tehdä päätöksiä matkan varrella. Toisaalta osasimme suunnitella työt niin, että työskentelimme tarpeeksi kaukaisissa blokeissa emmekä tehneet päällekkäisiä töitä”, Laine sanoo.
”GameRefinerya pitää myös kiittää siitä, että he olivat käyttäneet aikaa sen miettimiseen, miten työ on järkevä toteuttaa. Ei tullut suuria yllätyksiä”, sanoo Kalle Lundahn.
Matkan varrella on tullut muutama muutos tiimiin. Teemu Saukonoja sanoo niiden menneen saumattomasti. Yhteensä Rakettitieteeltä on ollut GameRefineryn tiimissä neljä eri kehittäjää, kerrallaan kolme.
”Ainahan henkilövaihdokset eivät suju. Joskus ei saada mitään aikaiseksi, kun pitää ajaa uusi kaveri sisään hommiin. Rakettitieteen kanssa kaikki on mennyt kivuttomasti”, hän sanoo.
Saukonoja sanoo suosittelevansa Rakettitiedettä. Mitä hän ajattelee konsulttien käytöstä ylipäätään, suosittelisiko hän?
“Tilanne ratkaisee. Jos pitää skaalata tiimin kokoa tai ottaa uusi teknologia haltuun, voi olla todella hyvä ottaa konsultit tueksi.”
Antaa homman rullata
Raketin kehittäjän Jarno Laineen mukaan riittävä vapaus ja mutkaton yhteys saavat tiimin toimimaan.
Jarno Laine kiittää, että yhteistyön aikana on tullut arvostettu olo ja työssä on ollut riittävästi vapautta. Töitä on tehty itsenäisesti kansainvälisellä tiimillä täysin etänä, töistä raportoitu yhteiseen Slackiin ja viikkopalaverissa puhuttu tärkeimmät.
Saukonoja sanoo, että heillä olleet rakettitieteilijät ovat osaavia ja kokeneita itsenäiseen etätyöhön.
“He myös uskaltavat nostaa asioita esiin ja tietävät, milloin pitää kysyä. Pitää olla riittävästi kokemusta ja tuntea itsensä, jotta toimii niin. Se ei ole heikkouden osoitus, päinvastoin”, Saukonoja sanoo.
“Jos tekee töitä osaavien ihmisten kanssa, ei kannata myöskään mennä liikaa ohjaamaan. Jos homma toimii, antaa vaan rullata omalla painollaan.”
Suosittelija:
"Saimme sellaiset tekijät, jotka halusimme, ja juuri sillä teknologiaosaamisella, mitä tarvitsimme.”
Teemu Saukonoja, tuotepäällikkö
Tiedot
Tilaaja: | GameRefinery |
Toimittajan yhteyshenkilö: |
Marietta Johansson & Timo Jaakola |
Lisätietoja
Tagit
Liiketoimintaprosessi
Tuotekehitys ja suunnittelu |
Erikoisosaaminen
Käyttöliittymäsuunnittelu | |
Webkehitys |
Toimialakokemus
IT |
Teknologia
React | |
Java | |
Javascript |
Tarjonnan tyyppi
Toteutustyö |
Omat tagit
Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Marietta Johansson
Rakettikauppias / Rocket Accelerator
Vastuullani on Rakettitieteen asiakkaiden ja kehittäjien tarpeiden ja toiveiden yhteensovittaminen, liiketoiminnan uudistaminen sekä strategia. Olen mukana kehittämässä myös .. | |
marietta@rakettitiede.com +358 40 520 3100 |
|
Rakettitiede - Muita referenssejä
Rakettitiede - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - Cloud Engineer
- Laura - UX/UI Designer
- Laura - Solution Architect
- Laura - Scrum Master
- Laura - Ohjelmistotestaaja
- Nordea - Senior IT Analyst, Cards domain, Nordea Payments
- Laura - Product Owner
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Codemate - Digitaalisen murroksen nopeuttaminen Flutterin avulla
- Codemate - Nucu-sovelluksen käyttäjäkokemuksen muotoilu
- TNNet Oy - Aksulit Oy – TNNet osoittautui parhaaksi palvelinkumppaniksi
- SD Worx - Säästöjä, sujuvuutta ja varmuutta pilvipalveluiden avulla
- SD Worx - Stella hankki tarpeitansa vastaavan palkkajärjestelmän – nyt säästyy monta työpäivää kuukaudessa
- Vetonaula Oy - Vetonaula HTJ:n liiketoiminnan kasvun mahdollistajana
- SD Worx - LUMENE ja SD Worx yhteistyössä jo yli 10 vuotta
Tapahtumat & webinaarit
- 19.11.2024 - The Future of Software - Embracing Collaboration in an AI-Powered World
- 19.11.2024 - Tehokkuutta ja säästöjä low-code-ratkaisuilla
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
- 27.11.2024 - Digitaalisen asiakaskokemuksen uusi aikakausi
- 28.11.2024 - Copilot-webinaari – Mielekkäämpää tietotyötä turvallisesti
- 05.12.2024 - Green ICT VICTIS -hankkeen kick off -tilaisuus
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Innofactor Oyj - 5 huomiota Microsoft Digital Defense Report 2024 -julkaisusta
- TNNet Oy - Ethän lepsuile sähköpostin suojauksessa – Sipulisuojaus kuntoon!
- TNNet Oy - Mitä TNNet tarjoaa pilvipalvelukumppanina?
- TNNet Oy - Tietoturvavalvonta SOC – Kansainvälinen tiimi havainnoi ja reagoi TNNetin kanssa 24/7
- ICT Elmo Oy - Mitä on IT-palvelunhallinta
- ICT Elmo Oy - Mitä on IT-palvelunhallinta
- Hion Digital Oy - Ostajan muistilista: Mitä ottaa huomioon ennen verkkosivuston uudistamista?
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |