Mistä on Suomen paras työpaikka tehty?
Vincit nappasi hetki sitten jälleen ykkössijan Suomen parhaana työpaikkana Great Place to Work -listauksessa. Osallistuimme tutkimukseen useamman vuoden tauon jälkeen, nyt ensimmäistä kertaa suurten yritysten sarjassa (yli 250 henkilöä). Meille tärkein tavoite oli tunnistaa tämän hetkiset vahvuutemme ja kehityskohteemme. Voitto oli hieno tunnustus ja merkki siitä, että olemme panostaneet oikeisiin asioihin, oikeiden ihmisten kanssa. Se tuli silti yllätyksenä – olihan takana pari vuotta etätöissä, kovaa kasvua sekä organisaatio- ja henkilöstömuutoksia. Mikä Vincitillä on niin erityistä, että meidät palkitaan jo neljättä kertaa Suomen parhaana työpaikkana? Koostin tähän artikkeliin muutamia omia ajatuksiani aiheesta.
Vapaus ja luottamus
“Vapaus.”
Tämä on monesti vincitläisten vastaus, kun kysytään, mikä Vincitillä on parasta.
Vapaus näkyy jo heti uudelle tulokkaalle: jokaisella vincitläisellä on vapaus valita itselleen sopivat työvälineet ilman tarkempaa budjettia. Työvälineiden lisäksi vincitläiset saavat vapaasti valita, missä he haluavat työskennellä. Jos haluaa tehdä kokonaan etätöitä, Vincit kustantaa kotitoimistolle työpistetarvikkeet (työvälineet, sähköpöydän ja työtuolin). Useimmat meistä tekevät hybridityötä työskennellen tarpeen mukaan itselleen sopivassa paikassa. Kaikilta toimistoiltamme löytyy flex-pisteitä, joten töitä voi tehdä myös miltä tahansa toimistoltamme.
Vincitläisillä on vapaus muotoilla omasta työarjestaan itselleen mahdollisimman sopivaa. Oli kyseessä sitten lapsiperhearjen kalenterijumppa, omat treenit, isompi elämänmuutos tai ihan vaikka auton katsastus, meillä lähtökohtana on, että oman arkensa saa muotoilla sellaiseksi, mikä itselleen parhaiten sopii. Jokainen meistä on oman työnsä paras asiantuntija.
Vapaus pitää sisällään tietysti myös vastuun. Vastuun omasta työstä, asiakkuuksista, oman osaamisen kehittämisestä sekä työyhteisön kehittämisestä. Kaikessa toiminnassa otetaan aina myös huomioon, miten asiat vaikuttavat omaan tiimiin sekä asiakkaaseen.
Yhteisöllisyys
Monille hyvä porukka on tärkein syy olla töissä Vincitillä. Yhteisölliseen toimintaan saa osallistua juuri sen verran kuin itse haluaa ja meillä on tarjolla paljon erilaisia keinoja yhteisen toiminnan tukemiseksi.
Erilaisia kerhoja, eli Vincit-klubeja, on tarjolla kymmenittäin. Vincit tukee rahallisesti kerhojen toimintaa ja kuka tahansa voi perustaa klubin. Innokkaat lätkäpelaajat järjestävät vuosittain jääkiekkoturnauksen, jossa taistellaan Vincitin kiekkomestaruudesta. Lautapelikerhon porukka kerääntyy säännöllisesti pelailemaan. Lisäksi löytyy geokätköilyä, shakkia, juoksua, sulkapalloa, sählyä, padelia ja paljon muuta.
Erilaisten tapahtumien järjestelyssä meillä on mukana vincitläisistä koottuja Fun Squadeja, joiden tehtävänä on huolehtia siitä, ettei hauskuus unohdu työarjesta ja että työntekijät ovat mukana ideoimassa itseään kiinnostavia tapahtumia ja tekemistä. On järjestetty muun muassa laskettelureissuja Himokselle, koko perheen retkeilypäiviä sekä erilaisia lajikokeiluja.
Näiden lisäksi yhteisöllisyyttä tukevat osaamisen kehittämiseen liittyvät opintopiirit, projektiliidikoulutukset, mentoroinnit ja uusille vincitläisille tarkoitettu buddy-toiminta, jotka järjestetään omin voimin. Myös Vincitin sisäinen osaamisen kehittämisen organisaatio Univincity on yksi hieno esimerkki vincitläisten yhteisöohjautuvuudesta; valtaosan sisällöstä sekä suunnittelee että toteuttaa Vincitin oma porukka.
Hyvinvointi
Panostamme vincitläisten hyvinvointiin sekä ajallisesti että rahallisesti. Kivijalkana hyvinvoinnille on se, että tunnemme työntekijämme ja pysymme heidän pulssillaan. Kuukausittaisilla Miten menee? -kyselyillä ja tasaisin väliajoin järjestettävillä 1-2-1 -keskusteluilla selvitetään vincitläisten fiiliksiä. Meidän eri yksiköiden, eli Vincitin solujen peoplet (vanhalla termillä HR), esihenkilöt ja tiimien vetäjät ovat hyvin kartalla oman porukkansa hyvinvoinnista ja vincitläisille tarjotaan matalalla kynnyksellä apua ja tukea paitsi työarjessa myös työn ulkopuolisen elämän kohdatessa haasteita.
Vincitiltä hyvinvointi on tärkeässä ja näkyvässä roolissa. Itse toimin tittelillä Work ability & Well-being Manager ja vastaan meidän porukan työhyvinvoinnista ja työkyvyn johtamisesta sekä kehittämisestä. Teemme tiivistä yhteistyötä työterveyden ja erilaisten coachien kanssa. Tarjolla on omiin tarpeisiin räätälöitävää tukea, muun muassa Auntien palvelut, uracoachit sekä Academy of Brain -videot.
Kulttuurin uudelleenrakennus
Suomen parhaassakaan työpaikassa ei kaikki ole täydellistä.
GPTW-tutkimus antoi hyvää dataa siitä, miltä työntekijäkokemus Vincitillä näyttää. Kehityskohteita on tunnistettu ja suunnitelmia niiden kehittämiseksi on tehty yhdessä vincitläisten kanssa. Työtä jatketaan työpajoissa, joiden tarkoituksena on löytää konkreettisia keinoja tehdä Vincitistä huomenna parempi työpaikka kuin tänään. Ja kuten jokaisessa yrityksessä jossa olen työskennellyt, sisäinen viestintä on yksi kehityslistalla olevista asioista.
Korona-aika vei meiltä meille tärkeimmän elementin, yhteisen tekemisen ja näin ollen heikensi yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden kokemusta. Ennen koronaa arki pyöri Vincitillä vahvasti toimistoilla ja yhteisöissä, ja etäaika toi tähän ison muutoksen. Pakollisen etätyön päätyttyä on täytynyt miettiä, miten saada ihmiset tulemaan takaisin toimistolle. On täytynyt houkutella ihmisiä taas uudenlaisiin tapoihin hybridityöhön sopivilla toimistotiloilla, yhteisillä aamiaisilla, uusien työntekijöiden tutustumiskahveilla ja ennen kaikkea sillä, että toimistolla pääsee näkemään ja kohtaamaan työkavereita. Olemme korona-aikanakin avanneet uusia toimistoja Kuopioon, Tampereelle ja Arizonaan ja investoineet olemassa olevien toimistojen remontteihin, koska haluamme tarjota vincitläisille paikkoja kohtaamisiin ja ajatusten ja osaamisen ristiinpölyttämiseen.
Hyvä työpaikka tehdään arjessa. Se koostuu arjen kohtaamisista, pienistä hetkistä, toisten arvostuksesta ja kunnioituksesta. Hyvään työntekijäkokemukseen tarvitaan lisäksi luottamusta, kuuntelua ja monia eri tapoja osallistaa ihmisiä yrityksen toimintaan.
Tällä hetkellä meillä Vincitillä on yli 600 ammattilaista, joilla on halu sitoutua Vincitiin ja sen toiminnan kehittämiseen. Kesällä tulemme saamaan 250 uutta kollegaa Vincitin ja Bilotin fuusion myötä, jolloin kulttuurin uudelleenrakennus on entistä tärkeämpää.
Lisätietoja
Tagit
Omat tagit
Vincit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Vincit - Muita referenssejä
Vincit - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - Cloud Engineer
- Laura - UX/UI Designer
- Laura - Solution Architect
- Laura - Scrum Master
- Laura - Ohjelmistotestaaja
- Nordea - Senior IT Analyst, Cards domain, Nordea Payments
- Laura - Product Owner
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Codemate - Digitaalisen murroksen nopeuttaminen Flutterin avulla
- Codemate - Nucu-sovelluksen käyttäjäkokemuksen muotoilu
- TNNet Oy - Aksulit Oy – TNNet osoittautui parhaaksi palvelinkumppaniksi
- SD Worx - Säästöjä, sujuvuutta ja varmuutta pilvipalveluiden avulla
- SD Worx - Stella hankki tarpeitansa vastaavan palkkajärjestelmän – nyt säästyy monta työpäivää kuukaudessa
- Vetonaula Oy - Vetonaula HTJ:n liiketoiminnan kasvun mahdollistajana
- SD Worx - LUMENE ja SD Worx yhteistyössä jo yli 10 vuotta
Tapahtumat & webinaarit
- 19.11.2024 - The Future of Software - Embracing Collaboration in an AI-Powered World
- 19.11.2024 - Tehokkuutta ja säästöjä low-code-ratkaisuilla
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
- 27.11.2024 - Digitaalisen asiakaskokemuksen uusi aikakausi
- 28.11.2024 - Copilot-webinaari – Mielekkäämpää tietotyötä turvallisesti
- 05.12.2024 - Green ICT VICTIS -hankkeen kick off -tilaisuus
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Innofactor Oyj - 5 huomiota Microsoft Digital Defense Report 2024 -julkaisusta
- TNNet Oy - Ethän lepsuile sähköpostin suojauksessa – Sipulisuojaus kuntoon!
- TNNet Oy - Mitä TNNet tarjoaa pilvipalvelukumppanina?
- TNNet Oy - Tietoturvavalvonta SOC – Kansainvälinen tiimi havainnoi ja reagoi TNNetin kanssa 24/7
- ICT Elmo Oy - Mitä on IT-palvelunhallinta
- ICT Elmo Oy - Mitä on IT-palvelunhallinta
- Hion Digital Oy - Ostajan muistilista: Mitä ottaa huomioon ennen verkkosivuston uudistamista?
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |