Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mobiilisovellus suunnitteilla – näin pääset onnistuneesti alkuun

BloggausTutkimusten mukaan suomalaiset käyttävät mobiililaitteita lähes kolme ja puoli tuntia päivässä ja mobiilin käyttö on lisääntynyt tasaisesti kaiken ikäisillä. Yhdysvaltalaisen IT-alan tutkimusyrityksen Standish Groupin mukaan silti jopa 67 % IT-projekteista floppaa. Tässä kirjoituksessa tulen kertomaan käytännön vinkkejä siihen, miten lähteä liikkeelle sovellusidean kanssa.

Kun lähdet kehittämään liiketoiminnalle arvoa tuottavaa mobiilisovellusta, digituotteesi tulee aina tarjota jonkinlaista todennettua hyötyä tai huvia käyttäjien elämään. Sovelluksen sisällön on oltava omaperäinen, säväyttävä ja sen tulee ratkaista sellainen ongelma käyttäjän elämästä, jonka ratkaisemisesta hän on valmis tarvittaessa myös maksamaan. Jokaisen sovelluksen kohdalla erottuminen laajasta tarjonnasta on välttämätöntä, jotta siitä kiinnostutaan ja sen pariin palataan yhä uudelleen.

Kiinnostaako lukea mobiilisovelluksiin liittyen? Kokosimme yksiin kansiin kaiken, mitä sinun tulee tietää mobiilisovellusten ostamisesta.

Onnistunut mobiilisovellus ei perustu oletusten varaan

Sovellusprojekteissa tarvitaan oivallisen koodin ja ilahduttavan graafisen ulkoasun lisäksi oivaltava tuotekonsepti, koska suurin riski sovelluksen kehittämisessä on digituotteen rakentaminen heikkojen oletusten varaan. Sovellusten kohdalla saatetaan helposti lähteä laukkaamaan sellaisten sovellusideoiden perässä, joita haluaisi itse käyttää ja joista kaverit ja perhe tykkäävät.

Itselle ja omaan käyttötarkoitukseen suunnitteleminen onkin yksi IT-alan rakkaimpia perisyntejä.

Toinen vaarallinen oletus on se, että sovellus on itseisarvo ja se kannattaa tehdä, koska kilpailijallakin on. Tähän liittyen olemme aikaisemmin kirjoittaneet blogiin "Mobiilisovellus yritykselle – tarvitsemmeko sellaisen, koska kilpailijallakin on?" Kaikki kehitysideat perustuvat toki oletuksiin, mutta “mutu-oletusten” tunnistaminen ja testaaminen on olennainen osa sovellusten tuotekonseptin virittelyä ennen varsinaista kehitystyötä.

Pölytystä ja ravistelua oletuksille

Sovellusprojektissa kannattaakin panostaa heti ensi metreiltä lähtien siihen, että alussa pölytetään ja ravistellaan olemassa olevia oletuksia, jututetaan oikeita käyttäjiä ja sidosryhmiä sekä keksitään keinoja mittaroida, kuinka hyvin neukkarioletukset vastaavat tosimaailmaa. Tästä mainiona esimerkkinä toimii pysäköintihalleja ja -automaatteja operoiva Finnpark, joka halusi luoda sujuvampaa pysäköintiä autoilijoille Moovy-sovelluksen avulla. Ennen varsinaista toteutusta teimme kattavan taustatyön, jossa kuluttajat otettiin tiiviisti mukaan työpajoihin tuomaan näkökulmia, ideoimaan ja suunnittelemaan. Lisäksi työskentelyn aikana pysäköintihalleissa ja parkkipaikoilla tarkasteltiin kuluttajakäyttäytymistä nykyisen ja uuden toimintamallin näkökulmasta ja vastauksia haettiin moneen eri näkökulmaan. Paras tuotekonsepti syntyykin eri näkökulmien risteyskohdassa ja sillä varmistetaan, että jokainen sijoitettu euro menee oikeaan kohteeseen oikeilla perusteilla ja tuottaa vastinetta sekä arvoa digisijoitukselle.

Mitä seuraavaksi?

Kun mobiilisovelluksen design ja taustatyöstä syntyneet tulokset ovat edenneet niin pitkälle, että voidaan ymmärtää sovelluksen toiminnallisuus, käyttöympäristö, käyttötapaukset ja sovelluksen ulkonäön vaatimukset hieman paremmin, voidaan siirtyä teknologiavalintojen pariin.

Pinterest
Vincit logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vincit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys

Teknologia

Android
iOS
Windows Phone
React Native

Siirry yrityksen profiiliin Vincit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vincit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Vincit - Muita referenssejä

Vincit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia