Vaimon toimitusjohtajan terveiset: verkkokaupan trendit 2021
COVID-19 -pandemia on jättänyt unohtumattoman jäljen elämäämme sekä maailmantalouteen. Vaikka monet toimialat pysähtyivät vuonna 2020, verkkokauppa nousi huimasti. Kun tarkastellaan vuoden 2021 verkkokaupan trendejä, yritysten on välttämätöntä siirtyä digitaaliseen lähestymistapaan, turvatakseen personoidut ja turvalliset digitaaliset asiakaskokemukset.
COVID-19 -PANDEMIA JA VERKKOKAUPPA UUDESSA NORMAALISSA
COVID-19-pandemia kiihdytti jo kasvavaa verkkokauppateollisuutta. Iäkkäämmän ikäluokan sukupolvi työnnettiin verkkoon, ja nyt 45% tekee ostoksia verkossa useammin kuin ennen kriisiä. Tämä muutos seurasi laajempaa verkkomyynnin trendiä, jossa verkkomyynnin osuus kasvoi 40% DigitalCommerce360:n mukaan. Vuonna 2021 verkkokauppa ei ole vain pysyäkseen täällä – se kukoistaa.
Toinen koronan vaikutuksista on lisääntyneet virtuaalitapaamiset. Vietämme suuren osan päivästämme Zoomissa, Google Meetsissä ja Microsoft Teamsissa. Tämä herättää kysymyksen: miksi meidän tarvitsisi tavata kasvokkain? Kysymyksen myötä pääsemme monikanavaisuuden tarpeeseen, jossa jokaisen yrityksen on kohdattava asiakkaansa ensimmäiseksi verkossa ja integroitava myyntikanavat verkkokaupan avulla. Näin korona on tehnyt henkilökohtaiset tapaamiset toissijaisiksi.
DIGITALISAATIO EI OLE ENÄÄ MIKÄÄN TAKA-AJATUS
Vuonna 2021 yritysten on oltava digitaalisia. 35% yhdysvaltalaisista kuluttajista sanoi olevansa iloisia, jos heidän ei enää koskaan tarvitsisi ostaa vähittäiskaupasta. Esimerkiksi Nike lyö vetoa, että tämä käyttäytyminen jatkuu, ja ennustaa verkkokauppamyyntinsä kasvavan 50 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Kun globaalit brändit muuttavat organisaatiotaan ja myymälöitään tukemaan verkkokauppaa, on myös sinun aika siirtyä uuteen suuntaan.
Tätä uutta suuntaa kutsutaan kokemuslähtöiseksi kaupankäynniksi, jossa autat asiakkaita alusta loppuun myyntikanavasta riippumatta. Fyysinen kauppa ei enää ohjaa asiakaskokemusta: 63% baby boomereista, uskollisimmista myymälässä ostajista, sanoo, että myymälästä nouto paransi heidän yleistä ostokokemustaan. Kun otetaan huomioon kuluttajakäyttäytymisen perusteelliset muutokset, sinun on kohdattava ostajat verkossa.
ASIAKASTIEDOT JA ASIAKASTIETOJÄRJESTELMÄT
Kun suurin osa asiakkaista on siirtynyt verkkoon vuonna 2020, asiakastietojen hallinta on välttämätöntä. On tärkeää tietää, missä asiakastiedot ovat, miten niitä käytetään ja kuinka hallita niitä. On vaikeaa personoida käyttökokemus käyttämättä asiakastietoja. Monet yritykset ratkaisevat ongelman ottamalla käyttöön asiakastietojärjestelmän (CDP), joka kerää käyttäjätietoja eri järjestelmistä luodakseen kokonaiskuvan asiakkaastasi.
Oikein käytettynä CDP auttaa koko organisaatiotasi, kuten markkinointia, myyntiä ja operatiivisia toimintoja, ymmärtämään asiakasta ja täyttämään heidän tarpeensa. Mutta sekään ei ole täydellinen: Gartnerin mukaan 87% markkinoijista käyttää CDP:tä, mutta 23% uskoo, että heillä ei ole tarpeeksi dataa käytettävissä. Järjestelmien esteet ovat tiedossa, tarkoittaen sitä, että vuonna 2021 yritysten on arvioitava ja hallinnoitava asiakastietojaan kriittisemmin uusien ostajien saamiseksi.
TAKAISIN PAKETTIRATKAISUIHIN
Yritykset suosivat jälleen pakettiratkaisuja eli yhdeltä toimittajalta saatavia työkalusettejä moneen eri tarpeeseen. Kun räätälöidyt ratkaisut tuovat avun yhteen ongelmaan, vaatii resursseja ja kärsivällisyyttä integroida ne liiketoimintaan. Kun pandemia on vienyt resursseja, pakettiratkaisut ovat tulleet todelliseen tarpeeseen.
Erityisesti markkinointiteknologian alalla pakettiratkaisut ovat hyvin suosittuja. 59% markkinoijista haluaa mieluummin pakettiratkaisun, kun 36% valitsi yksittäisen ratkaisun. Tämä auttaa alan tunnettuja toimijoita kuten Adobe ja Salesforce, joilla on kattava työkaluvalikoima eri tarpeisiin. Kustannuspaineissa ja taloudellisessa epävarmuudessa yritysten on pakko optimoida ja innovoida teknologioita, ja päätös valita toimialajohtajan ratkaisut muuttaa koko toimialaa ja vaikuttaa myös muihin aloihin, kuten verkkokauppaan.
DIGITAALISET UHAT
Kyberturvallisuus liittyy läheisesti asiakastietoihin, sillä lukemattomat uhat aiheuttavat merkittävän riskin yritysten maineelle vuonna 2021. Cybercrime Venturesin mukaan maailmanlaajuinen tietoverkkorikollisuus kasvaa vuodessa 15% ja maksaa maailmantaloudelle vuosittain 10,5 biljoonaa dollaria vuoteen 2025 mennessä. Ja COVID-19 -pandemia vain lisää tätä uhkaa.
Yritysjohtajien on toteutettava toimenpiteitä tietoverkkorikollisuuden torjumiseksi. Ensinnäkin heidän on noudatettava paikallista lainsäädäntöä, joka tulee haasteellisemmaksi vuosittain. Toiseksi, heidän on ryhdyttävä toimiin varmistaakseen asiakkaiden luottamus. Nuoret sukupolvet ovat huolissaan tietojensa epäasiallisesta käytöstä ja vanhemmat sukupolvet ovat huolissaan verkkopalvelujen käytöstä. Yksi väärä askel turvallisuudessa voi mitätöidä vuosien menestyksen. Verizonin tutkimuksen mukaan 69% yksilöistä välttäisi yritystä, jolla oli tietoturvaloukkauksia, vaikka se tarjosi kilpailijoita parempaa tarjousta. Verkkokaupan vuoden 2021 ensisijainen tavoite onkin suojata sivustoa kyberuhilta.
**
Kiitos, että luit mielipiteeni vuoden 2021 tärkeimmistä verkkokaupan trendeistä. Kaikille meille vuosi 2020 aiheutti paljon vaikeuksia. Kun rokotteet ovat nyt jo horisontissa, toivon, että jaat uuden vuoden optimismin läheisillesi sekä yrityksesi asiakkaille.
Autamme yritystäsi siirtymään uuteen normaaliin ja kasvattamaan digitaalista menestystäsi muuttuvassa verkkokauppaympäristössä. Jos haluat keskustella vuoden 2021 strategiasta ja verkkokaupan vaatimuksista, ota yhteyttä. Kippis mahtavalle ensi vuodelle!
Haluatko apua liiketoimintasi digitalisoimiseen ja verkkokauppaan? Ota yhteyttä Vaimoon tästä!
Lisätietoja
Tagit
Erikoisosaaminen
Verkkokaupparatkaisut | |
Käyttöliittymäsuunnittelu | |
Integraatiot | |
Tietoturva |
Teknologia
Magento |
Tarjonnan tyyppi
Toteutustyö | |
Tuki- ja ylläpitotyö |
Omat tagit
Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Vaimo Finland - Muita referenssejä
Vaimo Finland - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Nordea - Sr IT Analyst - Adobe/SAS Marketing Automation
- Nordea - Senior IT / Business Analyst with technical background - Finland, Nordea Payments
- Nordea - Senior IT Analyst, Finnish language required
- Laura - DevOps Engineer
- Aveso Oy - ERP tekninen projektipäällikkö
- Aveso Oy - IFS ERP -konsultti
- Laura - Digiasiantuntija, PAMin keskustoimistoon Helsinkiin
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Symbio - Taxi Point Oy
- Valve - Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan verkkopalvelun siirto WordPressiin
- Valve - Eezy Valmennuskeskuksen verkkokauppa-uudistus
- Valve - Danonen Nutricia ja Aptaclub -brändien sivustot
- Hellon - Identifying growth opportunities with global Moomin fans
- Hellon - Award-Winning Inclusive Customer Experience for Northern
- Hellon - Developing a Life-Saving App to Boost Blood Donations
Tapahtumat & webinaarit
- 13.11.2024 - Rakettiwebinaari: ohjelmistotestaus ja sen tulevaisuus
- 14.11.2024 - RoimaDay 2024
- 14.11.2024 - Verkkolaskufoorumin syysseminaari 2024
- 19.11.2024 - The Future of Software - Embracing Collaboration in an AI-Powered World
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Timeless Technology - Verkon luotettavuuden varmistaminen: Ota käyttöön Perle Systemsin teollisuustason 4G ja 5G reitittimet!
- Efima Oyj - Hyvästi turhat klikkailut: Näin moderni järjestelmä tehostaa myyntityötä erikoistavarakaupassa
- SC Software Oy - SC Softwaren uratarinat: Joel Ollikainen, konsultti
- Softlandia Oy - Sovelletun tekoälyn insinöörien esiinmarssi ja tekoälyosaamisen muutos
- Innofactor Oyj - 5 Copilot-vinkkiä Microsoft 365 -käyttäjälle
- Innofactor Oyj - Tekoäly käytännössä: 3 AI-työkalua myynnin ammattilaiselle
- TNNet Oy - "Asiakkaan tulee saada palvelua, joka jää mieleen"
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |