Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Stockmann investoi automaatioon parantaakseen asiakaskokemusta ja työn tuottavuutta

ReferenssiStockmann on jo useiden vuosien ajan hyödyntänyt automaatiota toimintansa tehostamiseksi. Automaation ja tekoälyn avulla yhtiö pyrkii optimoimaan operatiivista tehokkuutta, tukemaan työhyvinvointia ja parantamaan asiakaskokemusta. Automaation tuloksena Stockmann on vähentänyt manuaalisen työn määrää, parantanut datan tarkkuutta ja vapauttanut työntekijöitä toistuvista rutiinitehtävistä. Näin työntekijöille jää enemmän aikaa strategisempiin ja merkityksellisempiin tehtäviin, mikä lisää tuottavuutta ja työn mielekkyyttä.


Automaatioon ja digitalisaatioon investoiminen on yksi Stockmannin keskeisistä strategisista tavoitteista, ja yhtiö hyödyntää jo monipuolisesti eri teknologioita liiketoiminnan digitalisaatiossaan.


”Haluamme automaatiolla ja robotiikalla sujuvoittaa työnkulkuja, säästää työntekijöiden aikaa sekä vapauttaa sitä esimerkiksi kehityshankkeisiin – ja tätä kautta kokonaisvaltaisesti tehostaa toimintaa” kertoo Pauli Dahlbom, Stockmannin Head of Data & Analytics.
”Tehostamme toimintaa myös rakentamalla parempia integraatioita sekä kehittämällä prosesseja. Optimoimme kokonaisarkkitehtuuria, jotta tieto liikkuu tehokkaasti ja saamme datasta tukea päätöksenteolle. Lisäksi hyödynnämme ennustavaa analytiikkaa ja generatiivista tekoälyä. Pyrimme ratkaisemaan entistä laajempia prosessikokonaisuuksia yhdistämällä erilaisia teknisiä kykyjä”, jatkaa Dahlbom.


Automaatio tukee prosessien yleistä kehittämistä, sillä automaatiot edellyttävät prosessien tarkkaa standardisointia ja dokumentointia ennen automatisointia. Tämä vaihe edesauttaa optimoimaan prosesseja mahdollisimman sujuviksi.

Tällä hetkellä Stockmannilla on noin 15 automaatiota, jotka tehostavat koko globaalin yhtiön toimitusketjun hallintaa, HR -toimintoja sekä taloushallintoa. Toimitusketjun hallinnassa automaatio parantaa esimerkiksi tuotetiedonhallintaa, HR-toiminnoissa sitä hyödynnetään palkanlaskennan integraatioissa ja taloushallinnossa erilaisissa täsmäytyksissä ja tarkistuksissa.


Automaation tavoitteena on parantaa tuottavuutta sekä lisätä työn miellekyyttä

Stockmannilla on vahva käsitys siitä, mitä automaatiolla halutaan saavuttaa ja mihin sitä kannattaa hyödyntää.


”Automaatio todella säästää merkittäviä määriä työaikaa. Automaation avulla myös datan laatu paranee: koneet ovat hyviä löytämään virheitä ja tekevät sitä väsymättömästi sekä säännöllisesti”, kertoo Dahlbom.


Näiden lisäksi Dahlbom korostaa teknologian hyödyntämistä etenkin työhyvinvoinnin ja työn merkityksellisyyden lisäämisessä.


”Tärkeintä on kuitenkin se, mitä säästetyllä työajalla kyetään tekemään. Toistuvien rutiinitehtävien väheneminen parantaa työn mielekkyyttä ja vapauttaa aikaa esimerkiksi sisäisten asiakkaiden tukemiseen ja kehitystyöhön”, Dahlbom sanoo.


Dahlblomin mielestä liiketoimintaa tulisi suunnitella niin, että työntekijöille tarjotaan edellytykset ja välineet tuottavuuteen ja laadukkaaseen palveluun. Kun työn merkityksellisyys kasvaa, yritys voi sekä houkutella uusia että sitouttaa nykyisiä työntekijöitään entistä paremmin, mikä vaikuttaa myös asiakaspalvelun laatuun. Automaation tavoitteena ei ole vähentää työvoimaa, vaan optimoida työnjakoa niin, että työntekijät voivat keskittyä enemmän arvoa luoviin tehtäviin, mikä parantaa heidän kokemustaan ja antaa valmiudet luoda parempaa arvoa myös asiakkaille.


”Koneen ja ihmisen välistä yhtälöä tulee tarkastella uudesta näkökulmasta: ei niin, että ihminen tekee töitä koneelle, vaan niin, että kone tekee töitä ihmiselle. Ihmisen on otettava johtajan asema ja ohjattava konetta haluttuihin tuloksiin, ja näin yhtälöä tarkastellaan oikeasta näkökulmasta”, toteaa Dahlbom.

Automaation skaalaamista ja tekoälyn hyödyntämistä jatketaan tulevaisuudessakin

Stockmannilla aiotaan hyödyntää automaatiota ja tekoälyä tulevaisuudessakin, jotta työn tuottavuutta voitaisiin parantaa tinkimättä asiakaspalvelun laadusta.


”Meillä on todella paljon mahdollisuuksia lisätä automaatiota ja älykkyyttä ympäri organisaatiota ja sitä kautta kasvattaa tuottavuutta sekä parantaa kykyä kohdata entistä yksilöllisemmin asiakkaitamme”, Dahlbom sanoo.


Teknologian hyödyntäminen antaa tilaisuuden kehittää työvoimaa ja saada ihmiset, prosessit ja teknologia toimimaan yhdessä tavalla, joka tuottaa asiakkaille todellista arvoa.


”Teknologiat ja niiden kyvyt ovat keskeisiä, mutta yhtä tärkeää on huomioida kulttuuri ja ihmiset. Teknologiaa ei voida tarkastella irrallaan ihmisistä; ihmisten tulee olla mukana ja ymmärtää oman roolinsa osana kokonaisuutta. Teknologian tarkoitus on auttaa työntekijöitä kehittymään ja suoriutumaan paremmin omassa työssään”, jatkaa Dahlbom.


Yksi esimerkki tästä on se, miten Stockmann hyödyntää tekoälyä prosesseissaan.


”Hyödynnämme generatiivista tekoälyä tuotetiedon rikastamisessa. Meillä on valtava tuotevolyymi, ja laadukkaiden tuotekuvausten kirjoittaminen 50 000 tuotteelle on iso työ käsin tehtäväksi. Tässä olemme ottaneet generatiivisen tekoälyn avuksi – ratkaisun ansiosta asiantuntijamme pystyvät työstämään isoa määrää tuotekuvauksia kerralla yhden sijaan. Työn tuottavuus on kasvanut moninkertaiseksi ja tuotekuvaukset ovat entistä kattavammat. Ihmisen ja generatiivisen tekoälyn yhteistyön tuotoksena syntyneet tuotekuvaukset ovat aiempaa laadukkaampia ja se näkyy suoraan konversiotasolla verkkokaupassamme. Myös asiakkaat hyötyvät, kun tuotteista löytyy enemmän tietoa”, kertoo Dahlbom.

Stockmann aikoo tarjota työntekijöilleen Citizen Developer -koulutuksia, joiden tarkoituksena on laajentaa automaatioastetta entisestään


Stockmann haluaa myös kehittää sisäistä automaatio-osaamistaan.


”Tavoitteenamme on kehittää asiantuntijoidemme osaamista niin, että he pystyisivät itsenäisesti tekemään prosessimäärittelyjä ja kehitystä. Automaatiokumppanimme Sisua Digital tulee tarjoamaan kehittäjille tukea tarvittaessa sekä varmistamaan, että kehitys täyttää laadulliset standardit ennen tuotantoon siirtymistä”, Dahlbom selittää.


Stockmann aikoo järjestää Sisuan tuella työntekijöilleen Citizen Development -koulutuksia. Koulutuksissa yhtiön työntekijät, joilla ei ole aiempaa koodausosaamista, oppivat automatisoimaan yhtiön prosesseja. Koulutusten tavoitteena on laajentaa automaation käyttöä entisestään.


”Suunnitelmamme on koota eri liiketoiminta-alueiden asiantuntijoista ryhmä, joka tunnistaa automaatiokohteita omissa yksiköissään. Haluamme antaa heille valmiudet kehittää ratkaisuja itsenäisesti. Prosessien automaatio edellyttää tuntemusta prosesseista, ja kun automaatio-osaamista on sisäisesti, pystymme tehokkaammin tunnistamaan käyttökohteita, priorisoimaan ja orkestroimaan toteutuksia sekä varmistamaan, että ne toteutetaan standardien mukaisesti”, jatkaa Dahlbom.

Yhteistyö Sisua Digitalin kanssa alkoi, kun Stockmann etsi uutta palvelukumppania automaatioteknologian vaihdon yhteydessä

Stockmann valitsi Sisua Digitalin palvelukumppanikseen, kun vaihtoi automaatioteknologian Blue Prismistä UiPathiin.


”Olimme käyttäneet edellisen teknologian loppuun asti ja oli selvää, että paluu aikaan ennen automaatiota ei ollut vaihtoehto. Kun automaatiot oli joka tapauksessa rakennettava uudelleen, madalsi se kynnystä vaihtaa toiseen teknologiaan. Saimme mahdollisuuden tarkastella puhtaalta pöydältä, mikä teknologia palvelisi parhaiten tulevaisuutta. Teknologiavertailun jälkeen UiPath osoittautui voittavaksi vaihtoehdoksi, johon löytyisi tulevaisuudessakin kehittäjiä”, Dahlbom selittää.


Sisua Digital valittiin kumppaniksi vahvan automaatio- sekä Uipath-osaamisen perusteella.


”Halusimme kumppanin, joka on erikoistunut robotiikkaan eikä se ole vain sivujuonne osana isompaa kokonaisuutta. Lisäksi koimme, että Sisualta saisimme omistautunutta palvelua”, perustelee Dahlbom.


Samalla Stockmannilla muuttui myös toimitusmalli: Sisua Digital tarjoaa lisenssit ja automaatioiden ylläpidon palveluna yhtiölle.


”Aiemmin meillä oli itsellämme lisenssit, mutta tässä vaiheessa näimme, että on helpompaa ostaa automaatio palveluna”, Dahlbom sanoo.

Sisua Digitalin kansainvälinen palvelukeskus mahdollisti poikkeuksellisen nopean kehitystahdin

Sisua Digital rakensi Stockmannin 10 olemassa olevaa automaatiota uudelle alustalle vain 1,5 kuukaudessa yhdistäen paikallisen kehittäjätiimin ja kansainvälisen palvelukeskuksen joustavalla työnjaolla.


”Migraation alkuvaiheessa meillä oli monta kehittäjää tekemässä samanaikaisesti useampaa automaatiota, mikä edesauttoi nopeampaa kehitystä. Migraatiossa oli todella tiukka aikataulu, sillä lisenssit olivat vanhentumassa ja automaatioiden piti olla tuotannossa siihen mennessä. Tässä aikataulussa pysyttiin hyvin ja sen jälkeen olemme Sisuan kanssa laajentaneet automaatiota”, Dahlbom kertoo.
”Sisua tekee meille myös säännöllistä monitorointia ja ylläpitoa. Asiat ovat menneet hyvin ja saimme kattavat, standardisoidut dokumentaatiot automaatioista. Nyt meillä on tarvittava käsitys siitä, miten automaatiot siellä pyörivät ja pystymme hallitsemaan järjestelmämuutoksia tehokkaammin”, Dahlbom päättää.
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Sisua Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sisua Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Sisua Digital - Muita referenssejä

Sisua Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia