Ohjelmointikoulutus yrityksen kasvun vauhdittajana – case Ouman Oy
Yritykset ovat jo vuodesta 2017 lähtien voineet kasvattaa ICT-alan tiimejään valtakunnallisesti Buutin ohjelmointikoulutuksista ponnistaneiden uusien osaajien avulla. Näiden yritysten joukkoon kuuluu kansainvälisesti toimiva rakennusautomaatioalan asiantuntija Ouman Oy.
“Oumanilla tehdään monipuolista tuotekehitystä laitevalmistajille eri tarpeiden, rakennusautomaation ja energiansäästöratkaisujen parissa. Meiltä löytyy osaamista muun muassa sulautettujen järjestelmien ja web-palveluiden kehittämisestä, pilvipalveluista, HW- ja mekaniikkasuunnittelusta sekä testaamisen piiristä. Tarjoamme myös pilvipalveluita dedikoiduilta serveriltä sekä AWS:stä ja Azuresta.”, R&D managerina Oumanilla toimiva Vesa Paaso kertoo.
Osaajia eri tarpeisiin – sulautettuihin järjestelmiin ja web-kehitykseen
Buutin tavoitteena on löytää parhaat mahdolliset ratkaisut asiakkaidensa tarpeisiin. Tämän johdosta panostamme jo monivaiheisen rekrytointiprosessin aikana siihen, että koulutuksiimme valitut henkilöt ovat aidosti motivoituneita kehittymään ohjelmoinnin parissa ja heissä on potentiaalia kasvaa ohjelmistoalan asiantuntijoiksi. Buutin myyntitiimi esittelee asiakkailleen sopivimmat ja potentiaalisimmat osaajat, mikä keventää myös yrityksen resurssitarpeita.
Ouman on vuosien mittaan kasvattanut tiimikokoaan ja hankkinut motivoituneita osaajia Buutin koulutuksista tukemaan yrityksen kasvua. Janne Terho oli ensimmäinen kehittäjä, joka esiteltiin Buutin toimesta Oumanille, ja joka hyppäsi työharjoittelun kautta mukaan yrityksen sulautettujen järjestelmien kehitystiimiin.
“Janne esiteltiin meille Buutin Buutcamp Trainee C++ -koulutuksesta loppuvuodesta 2019. Tuolloin meillä oli tarve C++ ja Linux-osaajalle. Hänellä ei ollut vielä kovin paljon kokemusta Linuxista, mutta hänen kohdallaan näkyi aito into ja halu oppia uutta. Janne jäi meille onnistuneen harjoittelujakson jälkeen töihin ja tekee näitä hommia edelleen työkseen. Tämä oli onnistunut rekry.”, Paaso summaa.
Toisen kerran Oumanin tiimi kasvoi buuttilaisella keväällä 2024, kun Olli Haataja aloitti yrityksessä CodeMatch-kehittäjänä web-kehityksen parissa. Olli oli juuri suorittanut Buutin CodeMatch Academy -koulutuksen, jossa hän oli syventynyt Oumanille merkityksellisiin teknologioihin ja ICT-alalla yleisesti hyväksi todettuihin työskentelymenetelmiin. Buutin koulutuksissa koulutettavat tuottavat myös referenssiprojektin, joka syventää kehittäjän projektityöskentelyosaamista ja ryhmätyötaitoja.
“Ollin kohdalla meillä oli tarve web-ohjelmointiin fronttipuolelle. Kävimme hänen kanssaan läpi Buutin koulutuksessa tehdyn referenssiprojektin ja sieltä löytyi samoja elementtejä, kuin mitä käytämme Oumanilla. Myös tikettien hallinnassa ja Git-versionhallinnassa käytäntö oli sama ja jo entuudestaan Ollille tuttu. Löytyi sellaisia täsmäjuttuja, joihin meillä oli tarve. Olli tekee tälläkin hetkellä työkseen muun muassa Reactia ja MaterialUI:ta, jotka olivat aktiivisessa käytössä koulutuksen aikana.”, Paaso kertoo.
Opintojen räätälöinti ja ICT-alan työelämätaidot osana onnistumista
Buutin koulutuksissa koulutettavat syventyvät alueellisesti kysyttyihin teknologioihin ja modernin ohjelmistokehityksen käytäntöihin. Koulutussisältöjä voidaan yrityksen toiveesta myös räätälöidä opiskelijakohtaisesti.
“Jannen kohdalla meillä ei ollut vielä aikaisempaa kokemusta Buutista, mutta jo silloin koulutuksessa pystyttiin painottamaan opintoja toivomaamme suuntaan ja meidän tarpeisiimme sopiviksi. Tämä oli etu, jota pystyi hyödyntämään koulutuksen loppupuolella. Jannen opintoja henkilökohtaistettiin tarpeidemme mukaan.”, Paaso kertoo.
Tekniset taidot eivät kuitenkaan yksinään tee hyvää ohjelmistokehittäjää, vaan lisäksi tarvitaan muitakin tärkeitä taitoja. Buutin koulutuksissa harjoitellaan teknisten taitojen lisäksi myös muita ICT-alalle olennaisia työelämätaitoja, kuten ryhmätyöskentelyä, projektinhallintaa, ketteriä menetelmiä sekä versionhallintaa. Oumanilla arvostetaan Paason mukaan mukavaa yhdessä tekemistä, oma-aloitteisuutta sekä hyviä kommunikointitaitoja. Sekä Janne että Olli ovat solahtaneet mukavasti Oumanin tiimiin.
“Tekemisessä on tietty rentous, ja yhdessä tekeminen on luontevaa ja mukavaa. Meillä työ on tiimitekemistä. Arvostamme myös oma-aloitteisuutta tekemisessä sekä hyviä kommunikointitaitoja. Apua saa aina tarvittaessa.”, Paaso summaa.
Rekrytoinnin helppoutta ja riskienhallintaa
Kaikki Buutin koulutettavat ovat läpäisseet tiukan rekrytointiseulan ja Buutin myyntitiimi esittelee yrityksille heidän tarpeisiinsa sopivat kandidaatit. Paason mukaan toimintatapa on helppo ja mukavan kevyt verraten yrityksen omaan rekrytointiprosessiin.
“Jos vertaa siihen, että avaisimme itse paikan, hakemuksia tulisi valtava määrä. Hakemukset pitäisi käsitellä ja löytää sopivat kandit. Nyt nämä oli ennakkoon jo valkattu meille. Kyseessä oli helppo rekrytointi. Kandidaatteja esiteltiin ja pystyimme valitsemaan haastatteluun sopivat henkilöt Buutin koulutuksen ansiosta.”, Paaso summaa.
Työssäoppimis- ja konsulttijakson aikana yritys saa rauhassa tutustua kehittäjään, mikä puolestaan vahvistaa rekrytointipäätöstä ja madaltaa rekrytoinnin riskiä.
“Pienempi riski vaikutti myös päätökseen ottaa kehittäjiä Buutilta. On helpompi lähteä harjoittelija- ja CodeMatch-konsultointointisopimuksella ensin eteenpäin, eikä täyttä sitoutumistarvetta vielä siinä vaiheessa ole. Rakennusalan businesstilanne on sellainen, että näkymä tulevaisuuteen on hyvin lyhyt ja se vaikuttaa rekrytointipäätöksiin.”, Paaso täsmentää.
Aikaisempi positiivinen kokemus vaikutti päätökseen ottaa kehittäjä Buutilta
“Ollia rekrytoidessa meillä oli jo hyvä kokemus taustalla. Tavallaan tiesimme, mitä tulisimme saamaan. Odotus oli, että siellä on tietty osaaminen taustalla, mikä on osakseen tullut Buutin koulutuksen kautta. Tämä auttoi tekemään päätöksen ja suunnittelemaan perehdytystä ja ensimmäisiä työtehtäviä.”, Paaso kertoo.
Ulkoisessa yhteistyökumppanissa Paaso pitää hyvää keskusteluyhteyttä avainasemassa yhteisen onnistumisen kannalta.
“Avoimuus on yksi keskeinen onnistumisen tekijä. Kerrotaan ja keskustellaan suoraselkäisesti asioista mitä on pöydällä, minkä myötä luottamus kasvaa molemmin puolin. Tällä tavoin pystytään tekemään pitkäjänteisesti töitä. Buutin kanssa tässä ollaan onnistuttu.”, Paaso toteaa.
OUMAN-konserni on 40 vuodessa kasvanut suomalaisesta säädinvalmistajasta kansainväliseksi rakennusautomaatioalan asiantuntijaksi. Yritys on osa ruotsalaista yli 100-vuotiasta Ernströmgruppen perheyritystä. Ernströmgruppenin tavoitteena on kehittää omistamiaan yrityksiä kohti digitaalista ja kestävää tulevaisuutta tuleville sukupolville.
Suosittelija:
Pienempi riski vaikutti myös päätökseen ottaa kehittäjiä Buutilta. On helpompi lähteä harjoittelija- ja CodeMatch-konsultointointisopimuksella ensin eteenpäin, eikä täyttä sitoutumistarvetta vielä siinä vaiheessa ole.
Vesa Paaso, R&D Manager
Tiedot
Tilaaja: | Ouman Oy |
Lisätietoja
Tagit
Liiketoimintaprosessi
Tuotekehitys ja suunnittelu |
Erikoisosaaminen
Ohjelmistokehitys | |
Webkehitys | |
IoT |
Toimialakokemus
IT | |
Koulutusala |
Teknologia
React | |
C++ | |
Linux |
Tarjonnan tyyppi
Konsultointi | |
Koulutus | |
Vuokratyövoima |
Omat tagit
Buutti - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Buutti - Muita referenssejä
Buutti - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - IT BUSINESS PARTNERING DIRECTOR
- Laura - Data Engineer
- Laura - Datainsinööri, tietohallinto
- Laura - Ohjaaja media- ja it-tiimi / oppisopimus
- Laura - Kesätyöpaikat IT-ala
- Frends iPaaS - Technical Community Manager
- Druid Oy - Myyjä - hunter-henkinen tekijä, joka saa tuloksia aikaiseksi!
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Maxtech - Muonion kunta modernisoi työajanseurantansa Maxtechin järjestelmällä
- Identio Oy - Identio x Svenska litteratursällskapet i Finland - Täsmäosaamista modernin sisällönhallintajärjestelmän kehittämiseen
- Hellon - Redefining Digital Insurance for Vodafone
- Agenda Digital - Fican.fi WordPress-verkkosivut
- Red & Blue Oy - Taivalkosken uusi saavutettava ja erottuva verkkopalvelu
- Hion Digital Oy - Vauvan ja vanhemman matkassa – Verkkosovellus, jonka sisältö mukautuu elämäntilanteeseen
- Verkkovaraani Oy - Uudet kotisivut Talin ja Ruusulan keilahalleille
Tapahtumat & webinaarit
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
- 15.01.2025 - SaaS-klubi: Myyntivetoinen kasvu
- 23.01.2025 - Generatiivisen tekoälyn hyödyt liiketoimintajohtajalle
- 29.01.2025 - Modern toolchain and AI breakfast seminar with Eficode, AWS and HashiCorp
- 30.01.2025 - Suuri Rahoitusilta
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Maxtech - Avainta TES -muutokset ja niiden hallinta: Näin Maxtech voi auttaa
- Vetonaula Oy - Windows 10:n tuen päättyminen: mitä yrityksesi tulisi tietää?
- SC Software Oy - Koodia ihmiseltä ihmiselle jo 10 vuotta
- Aveso Oy - Kestävää tulevaisuutta rakentamassa teknologian avulla – IFS ESG-työkalut integroituna järjestelmään
- Identio Oy - Web Applications: How We Build Minimum Lovable Products in 2025 – Launching the Product
- Kisko Labs Oy - Ideasta innovatiiviseksi ohjelmistoksi ja menestyväksi liiketoiminnaksi
- Timeless Technology - Tempmate dataloggerit äärimmäisten lämpötilojen mittaamiseen.
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |